tiistai 12. huhtikuuta 2016

Tänäänkin ajattelin syödä päivälliseksi karkkia

(Tämä piti kirjoittaa jo eilen, mutta unohdin julkaisun, niin jutut on vähän jälkijunassa.)

Heippahei,

täällä mää vaan taas. On maanantainen aamu ja aloittelen kolmatta viikkoa Berliinissä.
Oon elänyt pitkälti hyvällä ruoalla ja Katjes -vegaanilakritsilla sekä noh, kaljalla, niinkuin täällä on kovasti tapana. Oon ehtinyt hämääntyä paikallisen oikeistoporukan mielenosoituksesta ja sen vaikutuksista, vierailla elokuvamuseossa, jutella paljon erilaisille ihmisille ja vähän juhliakin.

Myös tätäkin kirjoitusta kuvittavat random otokset kuluneilta päiviltä

Oikeustalo kotihuudeilla. 

Puissa alkaa ihan tosissaan olla jo lehtiä.

Hieman huterana aamuna jalat lähti viemään kaupoille. Kävin ostamassa vadelmia ja mansikoita ja noh, Katjes-lakuja. 
Perjantaina vierailin ESN kemuissa Potsdamissa. Ensin matkasin jonnekin opiskelija-asuntola-alueelle, missä Erasmus-opiskelijat aloittelivat iltaa. Höpöteltiin venäläisten vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa ja kikateltiin hupsulle ilmapiirille. Heidän lähdettyään istuttiin Dianan kanssa penkillä kaksin ja syötiin sipsiä. Siinä meillä sosiaaliset ja innokkaat vaihtarit. Lopulta siirryttiin Waschhausiin - kemutusmestaan, jossa soi hitit vuosikymmenten takaa. Juttelin saksalaisen pojan kanssa, joka suomalaisuudestani kuultuaan innostui kovasti. Hän alkoi paasata suomalaisesta tangosta ja vaati saada tanssia kanssani. Mullahan ei ole mitään hajua siitä, mitä suomalainen tango on ja kuinka se eroaa muista maailman tangoista, mutta sitähän me sitten vaan tanssittiin. Tai siis se poika tanssi ja mää kikatellen yritin pysyä perässä. 

Tässä vähän väsynyt matkalainen Potsdamin ESN kemuista kotiin suuntaamassa. Meinasin nukahtaa sekä S-bahniin, bussiin että U-bahniin. Olispas ollutkin hauska herätä jostain laitakyliltä. Onneksi silmät pysy auki ja kotiinkin pääsin.
Täällä jo kukatkin kukkii. Kohta on varmasti jo lämminkin.


Jotenkin viehättävä metroasema. Vois ottaa missioksi kuvata kaikki kauneimmat stopit.

Yksi kivoimmista baareista, joissa oon täällä vieraillut, Klunkenkranich Karl-Marx Strassella. Ensin pittää mennä ostoskeskukseen sisälle ja sieltä hissillä ylimpään kerrokseen, ylimmästä kerroksesta vielä ramppia pitkin katolle. Kolmen euron pääsymaksulla pääsee ihastelemaan näkymää Berliinin kattojen yllä, seuraamaan nousevia ja laskeutuvia lentokoneita sekä kuulemaan aivan hyvää musiikkia. Kuvasta tuli vähän kehno, kun unohdin kaivaa puhelimen aiemmin esillä, mutta tässä näkyvillä siis suuri kultainen lippu, joka heilui iltaansa viettävien yllä, kaunis auringonlasku sumuineen sekä ihmisiä kemutusmeiningeissä. 


Tänään aion mennä Teufelsbergiin tutkimaan Länsi-Saksaan jääneiden amerikkalaisten rakentamaa vakoilu- ja salakuuntelukeskusta sekä East Side Galleryyn ihastelemaan eri taiteilijoiden aikaansaannoksia.


Tschüss! Bis bald!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti