sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Nii mitäs mä täällä opiskelenkaan

Noniin.
Oonhan mä täällä tehnyt tosiaan muutakin kun riekkunut ja rellestänyt. Nimittäin käynyt kouluakin. Vähän tämä opiskelu tuntuu pelkältä leikkimiseltä, mutta suoraan sanoen ei haittaa ollenkaan. Kurssien aiheet on hupsuja ja suurimmaksi osaksi riittää, että ilmestyy paikalle oikeeseen aikaan oikeana päivänä. Mut jos koulun logossa on hymiö, ei ehkä odottaisikaan mitään hullua pänttäämislukukautta.


Meillä on tämän lukukauden aikana neljä erilaista opintojaksoa: INSIGHT - about collections, collectors and museums, Discover cultures, Local Heros ja German polity and culture.

Mr. Bienertin museokurssi on sinänsä aivan mielenkiintoinen. Tunneilla puhutaan muun muassa museoiden merkityksestä nykymaailmassa. Mr. Bienertin luennointityyli ei vain ehkä ihan ole parhaimmasta päästä, joten kerran jos toisenkin olen meinannut hänen puhuessaan nukahtaa. Onneksi vielä oon saanu avattua silmät ennen pään pöytään kolahtamista.

Discover Cultures on Mr. Andreaksen kurssi ja sen aikana on tarkoitus tutustua eri maiden kulttuureihin ja vierailla mielenkiintoisissa paikoissa. Toistaiseksi en ole saanut vielä kunnollista kuvaa professorista saati kurssista, mutta so far ihan hauskaa. Viimeksi Sabina piti esitelmän Israelilaisesta nykytanssista ja sitten sitä kans tanssittiin.

Local Heroes on yllättäen kurssi paikallisista sankareista ja sankaruudesta ylipäätään. Mr. Voelsken on kovin epävarma omasta englannistaan, mutta onneksi Tillmannille, avustavalle professorille, englanti ei tuota ongelmia. Kurssi suoritetaan yhteistyössä Amsterdamin ammattikorkean kulttuurituotannon opiskelijoiden kanssa ja tästä syystä me oltiin kaksi viikkoa sitten Amsterdamissa viikko ja huomenna tänne Berliinin sykkeeseen pamahtaa sitten muutama kymmen hollantilaisia opiskelijoita. Tarkoitus on siis luoda ja järjestää mielenkiintoinen, siisti, älytön, sankaruuteen liittyvä ohjelma viidelle päivälle vierailevalle opiskelijaporukalle. Amsterdamissa me esimerkiksi päästiin vierailemaan FABCity kampuksella (http://europebypeople.nl/fabcity-2) ja osallistumaan erilaisiin keskustelutilaisuuksiin maailman nykytilanteesta ja kaupunkirakenteista.(Vikaksi mainitussa eräs luennoitsija oli joku proffa Aalto yliopistolta ja everiting hi seid was in rälli inglish. Ai was not sou pliisd.)

Viimeisimpänä kursseista meillä alkoi German polity and culture, jota on vain joka toinen viikko. Mr. Hanfin kurssi on mielenkiintoinen, sisältää paljon ekskursioita ja kiinnostavia puheenaiheita. Lukukauden aikana tullaan vierailemaan ainakin Reichstagissa ja hylätyillä U-bahn asemilla. Näitä juttuja ootan kyllä innolla. 

Sellaisia koulujuttuja täällä siis kaiken tän kemutuksen ja hölmöilyn seassa. Vielä en oo aivan täysin hukkunut tähän tapahtumien ja siistien juttujen yltäkylläisyyteen, vaan ainakin tähän asti noi opiskeluhommat on pitäneet pinnalla. 

Moi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti